خانواده
به اعتقاد بهائی خانواده هستۀ اصلی اجتماع و کانونی است که ارزشهای اخلاقی و توانمندیهای معنوی و انسانی در آن شکل میگیرد.
بیشتر بخوانیدشادی و سرور حقیقی از حالات روح انسانی است. زندگی مملو از شادی، عشق و آرامش در جامعهای که رفاه و امنیت بر آن حاکم است، میل قلبی و نیز حق هر انسانی است. دستیابی به متعالیترین و پایدارترین سرور فردی و رفاه جمعی زمانی امکانپذیر است که سعی کنیم در هماهنگی با ماهیت روح انسانی زندگی کنیم و نیز برای بهبود شرایط محیط اطرافمان با جدیت تلاش نماییم.
آثار بهائی بیان میدارند که علم و دین دو نظام دانش و عمل هستند. از یک سو به ما کمک میکنند تا حقیقت وجود انسان را که دارای دو بُعد مادی و معنوی است بشناسیم و از سوی دیگر با اصول و قوانین فیزیکی و روحانی حاکم بر هستی که یک زندگی سالم، متعادل و سرشار از سرور را ممکن میسازد، هر چه بیشتر آشنا شویم . بنابراین بهرهمندی از این دو منبع دانش میتواند سرچشمۀ سرور دائمی و نیز راهنمای یک زندگی در تعادل با ابعاد هستی و منطبق با قوانین آفرینش باشد. چنین دیدگاهی به کلی با آنچه دین را به عنوان اخلاقیات و سختگیریهای خشک ِ مذهبی و یا رویبرگرداندن از لذتهای زندگی معرفی میکند متفاوت است.
هنگامی که بر اساس بصیرتهای علم و دین درمییابیم که انسان دارای دو بعد مادی و معنوی است و پیوسته با محیط پیرامون خود در تعامل است، از محیط تأثیر میگیرد و بر آن تأثیر میگذارد، سرور و آرامش حقیقی را نه تنها در رشد و به ثمر رسیدن استعدادهای فردی خود بلکه همچنین در تلاش برای ساختن یک جامعۀ پویا میجوییم؛ جامعهای که در آن خانوادهها از استحکام لازم برخوردارند و هر عضو با آگاهی نسبت به حقوق و مسئولیتهایش به سلامت کل خانواده کمک میکند؛ جامعهای که در آن زنان و مردان در تمامی سطوح دوشادوش یکدیگر در فعالیتها نقش دارند؛ فعالیت اقتصادی جایگاه حقیقی خود را در فراهم کردن رفاه عمومی یافته است و انسان خود را بیشتر از پیش به عنوان حافظ و امانتدار منابع طبیعی به خصوص در قبال نسلهای آینده میشناسد.
هیچ اجتماعی بدون خدمات خالصانۀ اعضایش نمیتواند از پیشرفت روحانی و اجتماعی برخوردار گردد. حتی اگر در جوامعی زندگی کنیم که فقر و بیعدالتی و خشونت بر آنها حاکم است، زمانی که آگاهانه و با روحیۀ خدمت خالصانه برای پیشرفت خود و بهبود شرایط محیط اطرافمان تلاش میکنیم، از یک سو امید و نشاط به جامعه باز میگردد و از سوی دیگر از حس قویِ هدفمندی سرشار میشویم که هم به زندگیمان معنا و جهت می بخشد و هم منبعی دائمی از سرور حقیقی برایمان به ارمغان میآورد.
به اعتقاد بهائی خانواده هستۀ اصلی اجتماع و کانونی است که ارزشهای اخلاقی و توانمندیهای معنوی و انسانی در آن شکل میگیرد.
بیشتر بخوانیدبر اساس اعتقاد بهایی روح انسان یا حقیقت وجود او جنسیت ندارد. تفاوتهای جسمی زن و مرد بر چگونگی کسب تجربۀ آنها از جهان اثر میگذارد اما کرامت و شرافت ذاتی انسانی و آنچه انسان را انسان میکند، در زن و مرد یکی است. رفع تبعیض جنسیتی و دستیابی به برابری زن و مرد تنها با ایجاد تحول هم در ذهن و قلب زنان و مردان و هم در ساختارهای اجتماع امکانپذیر است.
ادامه مطلببر اساس اعتقاد بهایی خدمت بخشندگی روح است. هنگامی که این بخشندگی فرصت بروز یابد با خود آرامش، سرور و رضایتمندی به همراه میآورد. خدمت به زندگی انسان معنا می دهد، زندگیای که در آن نیرو، دانش و منابع مالی خود را جهت، رفاه، بهبود شرایط دیگران و مشارکت در ساخت دنیایی بهتر از نظر مادی و معنوی، صرف میکنیم.
ادامه مطلببه اعتقاد بهائیان طبیعت انعکاسی از صفات خداست. جهان طبیعت امانتی الهی است که تمامی اعضای خانوادۀ انسانی به عنوان امانتداران کرۀ زمین وظیفۀ حفاظت از آن را بر عهده دارند. بهائیان راه حل مشکلات محیط زیست همچون گرمایش زمین، آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی را در تغییرات اساسی ساختارهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اجتماع همراه با تحول نگرش و رفتار بشر میدانند.
ادامه مطلب