آئین بهائی در ایران

آئین بهائی در میانۀ قرن 19 میلادی از ایران برخاست. این کشور بستر بسیاری از وقایع مهم و اساسی تاریخ دیانت بهائی بوده و بسیاری از متون بهائی به زبان فارسی نازل شده است. از این رو، پیوندی عمیق میان آئین بهائی با زبان و فرهنگ و جامعۀ ایرانی وجود دارد و بهائیان سراسر دنیا به سرزمینی که آئین‌شان در آن متولد شده است مهر می‌ورزند.

از ابتدای تاریخ دیانت بهائی تاکنون، ایرانیانی از هر پیشینه و اعتقاد، از هر طبقۀ اجتماعی و از هر قوم و زبان پیام حضرت بهاءالله را مناسب عصر حاضر و پاسخگوی نیازهای معنوی خود یافته‌اند و به جامعۀ بهائی پیوسته‌اند. در طی بیش از 170 سال در اثر آموزه‌های حضرت بهاءالله، هدایت‌های حضرت عبدالبهاء، راهنمایی‌های حضرت شوقی افندی و در دوران حاضر در اثر رهنمودهای بیت العدل اعظم، از میان این گروه کثیر و متنوع از ایرانیان، به تدریج جامعه‌ای هماهنگ و پویا شکل گرفته است. اعضای جامعۀ بهائی، پی‌ در‌ پی تشویق شده‌اند تا نگاهی جهان‌بین داشته باشند، خیرخواه تمامی افراد و گروه‌های اجتماع شوند، برای از میان برداشتن تعصب کوشش کنند و معنای تَجدد حقیقی را در عقلانیت آمیخته به اصول معنوی و در استفاده از علم و دین در حیات فردی و اجتماعی خود جستجو کنند.

بهائیان امروز، بزرگ‌ترین اقلیت دینی ایران را تشکیل می‌دهند، در جای جای این سرزمین در کنار سایر هم‌میهنان خود زندگی می‌کنند و به این مرز و بوم عشق می‌ورزند. تحول معنوی و اخلاقی که بر اثر ایمان، تعهد و تلاش برای به اجرا در آوردن تعالیم حضرت بهاءالله در جامعۀ بهائی ایران ایجاد شده است، بهائیان ایران را همیشه بر آن داشته است تا با وجود تمامی محدودیت‌ها و مخالفت های شدیدی که همواره با آن رو به رو بوده‌اند، دوشادوش سایر هموطنان‌شان برای ساختن ایرانی پیشرفته و مترقی، مبتنی بر اصول انسانی و اخلاقی تلاش کنند.

ادامه مطلب

تاریخ مختصر جامعۀ بهائی ایران

جامعۀ بهائی ایران از بزرگ‌ترین جوامع بهائی دنیا است. این جامعۀ نوپا و متنوع به کمک تعالیم حضرت بهاءالله توانست به تدریج شکاف عمیق میان اقوام و طبقات مختلف و زنان و مردان را درمیان اعضای خود از میان بردارد و در کنار دیگر هموطنان‌شان در هر کجای این سرزمین برای پیشرفت ایران تلاش کنند. بهائیان ایران نقش چشمگیری در پیشرفت و انتشار این آئین به گوشه و کنار دنیا ایفا نموده‌اند.

بیشتر بخوانید

رسالۀ مدنیه

رساله مدنیه، اثر حضرت عبدالبهاء به رابطۀ تدین و تجدد می‌پردازد و راه‌حل بحران‌های ایران را نه بازگشت به شرع و سنت‌گرایی متعصبانه می‌داند و نه تقلید از فرهنگ تجدد غرب. این کتاب ویژگی‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و قانونی تجدد را شرح می‌دهد از جمله: مردم‌سالاری، حاکمیت قانون، آموزش و پرورش همگانی، رعایت حقوق بشر، برابری زن و مرد، همزیستی ادیان مختلف، پیشرفت اقتصادی، رفع فقر، ترویج علم، و تأمین رفاه اجتماعی.

بیشتر بخوانید

استقامت سازنده

آئین بهائی در ایران همواره با مخالفت شدید ناشی از تعصب مذهبی و منفعت‌طلبی گروه‌هایی خاص مواجه بوده است. در مقابل بهائیان بدون استفاده از خشونت یا نافرمانی‌ مدنی و با روش‌های اخلاقی و قانونی از حقوق خود و سایرین دفاع می‌کنند و با اقدامات سازنده سعی در بهبود ایران دارند.

بیشتر بخوانید

از خاور ایران چنان صبحی دمید که باختر منوّر گشت...خوشا به حال پارسیان، خوشا به حال ایرانیان

حضرت عبدالبهاء
Star

بیشتر بخوانید

کتاب سربلندی ایران

دیانت بهائی با ارائۀ مفهوم جدیدی از دین بر این نکته تاکید دارد که انسان می‌تواند به کمک علم و دین واقعیّت‌های اطراف خود را بهتر درک ‌کند؛ مسیر پیشبرد خود را بیابد و از طریق روند مشورت، عمل و تأمّل جامعه‌ای بر اساس یگانگی نوع انسان بنا نهد که نیازهای مادّی و معنوی بشر را توأماً برآورده می‌‌‌سازد. کتاب «سربلندی ایران»، حاوی دیدگاه آیین بهائی برای جامعه سازی، توسعه اقتصادی و اجتماعی، و ترویج صلح و برادری به علاقمندان به سربلندی ایران تقدیم می‌شود. برای مطالعۀ این کتاب در تلفنهای اپل (Apple)، اپلیکیشن iBook و درتلفنهای اندروید (Android)، اپلیکیشن Moon+Reader یا Ebook Reader استفاده کنید. نسخۀ pdf و یا epub این کتاب را می توانید در اینجا مطالعه و یا دانلود کنید.

خاطرات یوتاب

«خاطرات یوتاب»راوی داستانی از زندگی یک جوان بهائی ایرانی است با تمام شباهت‌ها و تفاوت‌هایش با دیگر جوانان این سرزمین. نویسنده چالش‌های این جوان برای رسیدن به تفاهم در الگوهای متفاوت زندگی را به تصویر می‌کشد و نمونهای ملموس از همزیستی بین عقیده‌ها و سلیقه‌های مختلف را ارائه می‌دهد. نسخۀ pdf و یا epub این کتاب را می توانید در اینجا مطالعه و یا دانلود کنید.